Majice Zagrebačke spike

Zagreb je oduvijek bio poseban i prepoznatljiv grad. Osim arhitekture, jedna od prepoznatljivosti su Zagrepčani i njihov govor. Pravi Zagrepčani pričaju specifičnim jezikom kajkavskog narječja uz korištenje velikog broja tuđica, uglavnom germanizama. Novije generacije, počevši od onih rođenih '60-ih godina prošlog stoljeća pa na dalje, često koriste i engleske riječi.

Zagrebački fakini, generacije ljudi koji su mladost proveli „na ulici“, poznati su i po šatrovačkom jeziku. Taj jezik je karakterističan po izvrtanju slogova riječi u kombinaciji sa stranim riječima.

Zbog toga smo mi, kao rođeni Zagrepčani, osmislili seriju majica s natpisima prave „Zagrebačke spike“ kako bi taj specifični izričaj vratili tamo gdje mu je i mjesto, na zagrebačke ulice.

Majice s natpisom

Ove simpatične majice s natpisima često korištenih starih riječi možete ponosno nositi i pokazivati prijateljima. Natpisi na majicama su i izraz ljubavi prema gradu u kojem živite.

Majica s natpisom nekog zagrebačkog izraza samo čeka vašu narudžbu i dolazi u svega par dana, a možete ju i osobno podignuti kod nas u dućanu. Naručite majicu bilo za sebe ili kao lijep i originalan poklon frendu.